Ferencváros
Dec 18

Hírek
Budapest Napja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

* Együtt a város, ünnepli apraja-nagyja! *

Egész napos, ingyenes gyermekprogramok, koncertek, aktív szórakozás kicsik, nagyok és az egész család számára. Ünnepeljük együtt Budapest - Buda, Pest és Óbuda egyesítésének - évfordulóját, vagyis a város szülinapját a Bálna Budapestben, november 19-én (vasárnap) 9:00 és 18:00 óra között.

Amivel várnak bennünket a Bálna Budapestben:

Koncertek és bábelőadás:

09:30-10:15 Huzella Péter

11:00-12:00 Szalóki Ági official

12:15-12:55 Kovácsovics Fruzsina

13:25-14:25 Nefelejcs Bábszínház

15:00-15:50 Farkasházi Réka és a Tintanyúl

16:10-17:00 Kolompos Együttes

 

Állandó programok és aktivitások az egész család számára:

- Egészséges Budapest - Minden, ami gasztro.

- Sportos Budapest - Bubizz és motorozz velünk.

- Kreatív Budapest - Kreatív kézműves foglalkozások a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria és a Cellux Csoport

- Tiszta Budapest - FKF kukásautó a helyszínen!

- Művész Budapest - Mézeskalács készítés és megannyi meglepetés...

- Csodás Budapest - Szeretlek Budapest! együttes játék

... és még ennél is több szuper aktivitás, játék és kézművesség egy helyen!

Az "állomásokon" a játékok sikeres teljesítése után minden résztvevő egy hűtő mágnes darabot és egy Budapest lufit kap ajándékba. Aki a hat állomáson sikeresen teljesít, egy nagy színes BUDAPEST sziluett hűtő mágnest állíthat össze magának! A játékok során Budapestről sok érdekességeket, információt tudhattok meg.

 

Házigazda: Acél Réka műsorvezető

A helyszínen megtalálható szolgáltatások:

Büfé, ruhatár, csomagmegörző, infopont, baba-mama szoba

Fontos: a Bálna Budapest mélygarázsa nem lesz megnyitva, ezért javasolják a környező utcák és parkolóházak igénybevételét, valamint a BKK  járatait !

A rendezvény Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg.

Gyermekbarát rendezvény

 

 

 

 

 

 
Nemzetközi Macskakiállítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   A Macskamánia Egyesület FEDOR Nemzetközi Macskakiállítást rendez TICA  (amerikai ringes) és Tradicionális bírálattal 2017. november 18-án és 19-én Budapesten a Lurdy házban.

A kiállításon naponta több száz különleges macskát láthatunk. A macskák mellett törpe és óriásnyulak, vadászgörények, tengerimalacok, sünök és kisrágcsálók, valamint egzotikus állatok is részt vesznek a rendezvényen.

A gyermekeket természetesen külön programok is várják.

 

A táp és felszerelésgyártók is szép számmal képviseltetik magukat, akik óriási kedvezménnyel árusítják a termékeiket.
A közönség által legszebbnek ítélt cicák, külön díjazásban részesülnek.

Nyitva mindkét napon 10:00 és 18:00 óra között.

Belépőjegy csak a helyszínen váltható. Jelenleg kizárólag készpénzes jegyvásárlás lehetséges !

 

Lurdy ház - 1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14.    I. emelet, Rendezvényközpont

 

 
VI. Márton Napi Libafesztivál, PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

Márton, püspök szolgája.

Adjon Isten bort, búzát, bikessiget, lölkünknek üdvössiget!”

November 10 és 12. között kerül megrendezésre a Márton Napi Libafesztivál, a 2017-es évben Újbudán, az Allee melletti sétányon, ahol számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket.

A legismertebb hagyomány, az ehhez a naphoz kötődő lakomáké. A hiedelem szerint ludat illik enni ezen a napon, mert, aki Márton-napján nem eszik libát, az majd egész évben éhezik.

A fesztivál első napján, azaz november 10. pénteken a rendezvény vendégeit, ingyenes, különleges Márton napi újbor koktél kóstolóval várják 15.00-17.00 óra között, letölthető kupon ellenében.

Az események folytatásában, november 11. (szombat) "Újbuda a kerület napja", melynek keretében "torkos szombatot" szerveznek és a vendégek több mint ötven,  Mártonnapi ételt és italt kóstolhatnak féláron.

Gyermek műsorokkal, libasimogatóval, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a legkisebbek számára, ahol többek között elkészíthetik a kicsik saját töklámpásukat és lampionjukat.

A felnőttek megízlelhetik a magyar termelők zamatos itókáit, a legjobb újborokat, pálinkákat és kézműves söröket. A Márton Ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeket kóstolhatnak.

Egy kis ízelítő az étkek kavalkádjából : libamáj, töltött libanyak, ludaskása, libamell és ropogós libacomb, frissen sült libatepertő, kacsakolbász, minifánk, pillecukros forró csoki, forró fahéjas almalé és hamisítatlan Márton napi burger. Lesz még faszénen sült óriás gesztenye és természetesen lesznek hideg elleni védőitalok, nem csak forró, de forralt itókák is.

A rendezvény ingyenesen látogatható. 
Szürkemarha Vigadalom PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

 Finom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal és újragondolt ízekkel várják a látogatókat a VI. Szürkemarha Vigadalomra, 2017. október 20-22. között.

A budapesti Vajdahunyadvárhoz látogatók a legfinomabb szürkemarha ételekkel, klasszikus finomságokkal, újragondolt ízekkel, óriás bográccsal, több tonnás barbecue-val, valamint az ételekhez és a hangulathoz illő hazai borokkal, sörökkel és pálinkákkal találkozhatnak.

A VI. Szürkemarha Vigadalom színpadán, az Anonymus szobor mögött folyamatos népzenei- és kulturális programok zajlanak majd, melyeket állatsimogató, falusi udvar, kézműves programok és egy vidéki mesterségek udvara színesítenek.

A rendezvény területén megtekinthetőek lesznek díjnyertes szürkemarhák, valamint az állatokkal és tenyésztésükkel kapcsolatos bemutatók, interaktív kiállítások is, amelyek által betekinthetünk e gyönyörű állat múltjába és jelenébe, kipróbálhatjuk a legérdekesebb vidéki mesterségeket, népi játékokkal fűszerezve.

Péntek délután egy „média főzőversenyt” szerveznek, szombat délelőtt pedig a legjobb szürkemarha tenyésztők mérik össze főzőtudományukat.

A VI. Szürkemarha Vigadalom célja népszerűsíteni a „Magyar szürke szarvasmarhát” mint magyar fajtát, és mint Hungarikumot. Ez nem csak nemzeti büszkeségünk, mely máig élő hagyományunk is, melyhez kulturális, néprajzi gyökereink is kötődnek, hanem kiemelkedő nemzeti értékünk is. A magyar szürke szarvasmarha impozáns megjelenésével, szilaj természetével, nagy tűrőképességével a legismertebb őshonos haszonállatunk.

 

 
Tök és forralt bor fesztivál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

 

A Ráday utca ( a Kálvin tér és a Bakáts tér között ) ismét megtelik zenével és kulturális eseményekkel, október 28-án.

A Ráday utca ünnepén sajátos séta útvonalat kínálnak a Belső Ferencvároson keresztül. Útközben a Gitár ünnep, a Terített asztalok látványosságain, a divatbemutatók programjain kell „átvágni”.

A programok ingyenesen látogathatók, október 28-án (szombaton) 16:00 és 22:00 óra között.

Várják a látogatókat a Ráday utcában egy forralt borra és az ügyes tökfaragókra meglepetés vár.

Az események keretében 16:00 órától számítanak a gyerkőcökre, akik a "Csokit vagy csalunk!" felkiáltással bedöngetik a kávéházak és éttermek kapuit.

Az éttermekben remek tökös ételekkel és italokkal, és élő zenével várnak mindenkit.

Programok:

Púder Bárszínház: Juhász Tomi Vaklárma (gitár-ének)
Juhász Tomi több mint 15 éve foglalkozik zenéléssel, az utóbbi időben leginkább a Davies Korner zenekar tagjaként, emellett pedig a Szegény anyám, ha látnám című könyv főszereplőjeként és társszerzőjeként lehetett hallani róla. Célja, hogy megmutassa, vakként is lehet teljes életet élni.
Mint fogalmaz, ez az egész ugyanannyira „csak” egy probléma, mint bármi más: okoz nehézségeket, de meg lehet vele birkózni, épp úgy, mint a szüleink elvesztésével, vagy a cukorbetegséggel. Tomi nemrég indította el Vaklárma nevű szólóprojektjét, amelynek Profil című bemutatkozó lemeze már meg is jelent.

Rombusz Terasz: Kiss Attila Trió (gitár-szaxofon-bőgő)
"A magyaros virtus és az amerikai iskola találkozása Kiss Attila zenekara… Az amerikai iskola jelen esetben annyit jelent, hogy több évig tanulta a gitározás fortélyait a tengerentúlon méghozzá olyan mesterektől, mint Joe Carter és Glenn Alexander.”

Trattoria Za-Za Étterem: Bossa Nova Duó (gitár-ének)
Az együttes összeállítása és az improvizált hangszeres szólók révén jelentõsen kötõdik az észak-amerikai jazz-ben meghonosodott elõadásmódhoz is. Mindezen hagyományokból építkezõ játékuk fókuszában az áll, hogy ez a zene alapvetõen dalok gyûjteménye, a gitár és az alkalmankénti énekszólók is stílusosan „bossanovásra” alakulnak.”

Soul Café: Kovács Linda -Bende Zsolt (gitár-ének)
Kovács Linda 2007-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, mint jazz-énekes, előadóművész-tanár. 2002 óta vezeti saját formációit, amely Quartet felállásban a modern mainstream jazzre épülő, kísérletező és egyedi hangvételű vokális műfajt képviseli. Saját generációjának kiemelkedő muzsikusaival, úgymint Lamm Dávid, Dés András, Szandai Mátyás, Hock Ernő, Sárvári Kovács Zsolt, Rácz Krisztián, Mihalik Ábel- rendszeresen játszottak Budapest klubjaiban és jelentősebb fesztiválokon.

Pink Cadillac: Django Duó (gitár)
Manga: Rózsa Gyuri- Karekes Aladár (latin gitár duó)

iF Café: Kaméleon Blues
Műfaját tekintve Jazz newjazz soul-funk-blues fúziója.

Claro Bisztó: Komjáti Áron trió
Komjáti Áron a Balázs Elemér Group gitárosa és több más zenekar szólistája.

 

 
Bandaloop a Kálvin téren PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

Horizontálisból vertikálisba, avagy a tánc új perspektívája

Döntsük meg a színpadot 90 fokkal, és azonnal megnyílik a tánc új perspektívája. Ami eddig horizontális volt, egy csapásra vertikálissá válik. Táncosok a felhőkarcolók oldalán, az irodaházak üvegablakain, mélység és magasság között – az utcák, a közterek pedig nézőtérré válnak, új és termékeny nézőpontot adva a táncművészet befogadásához. A BANDALOOP egyesíti a dinamizmust a kecsességgel, a magával ragadót a félelmetessel. Égre emeli a tekintetet.

2017. október 20-án és 21-én a Kálvin téren, 17:00 órakor

Előadják:
Becca Dean, Melecio Estrella, Jessica McKee, Courtney Moreno, Roel Seeber, Jessica Swanson

 

 
Ferencvárosi egészségnap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. meghívja Önt, Ferencváros lakosságának egészsége megőrzése érdekében, 2017. október 20. napján megrendezésre kerülő EGÉSZSÉGNAP-ra.

Programok:

I. 9.00 Megnyitó:

A megjelenteket köszönti Zombory Miklós egészségügyért felelős alpolgármester úr és 
Dr. Kovács József, a FESZ KN Kft. ügyvezető igazgatója

10.00-13.20
Interaktív orvos - beteg találkozások, beszélgetések
(bőrgyógyász, szemész, fogorvos, nőgyógyász, urológus, gégész, belgyógyász, kardiológus, sebész, angiológus, diabetológus, pszichológus, reumatológus)

Helyszín: OKTATÓ KÖZPONT, IX. Dandár u. 28.

II. Szakorvosi vizsgálatok és szűrések

Helyszín: Szakorvosi Rendelő IX. Mester u. 45.

10.00-15.00 között az alábbi szakrendelések vehetők igénybe igény szerint:

Földszint

- Reumatológia: mozgásszervi vizsgálatok
- Masszázs: gyógy- és nyirokmasszázs
- Csoportos gyógytorna 30 percenként

I. emelet

- Angiológia: nyaki érvizsgálat
- Műszeres hallásvizsgálat

II. emelet

- Kardiológia: EKG és általános vizsgálat 
- Életmód tanácsadás: testanalízis, gépi vizsgálat
- Csontritkulás mérés
- Egészséges táplálkozás dietetikus tanácsadóval
- Koleszterin-, vérnyomás-, vércukormérés

III. emelet

- Gasztro-enterológia: pajzsmirigy ultrahang

IV. emelet

- Nőgyógyászat,                                                                                                                           
- Szemészet,
- Urológia,                                                                                                                                    
- Fül-orr-gégészet,
- Bőrgyógyászat.

III. Előadás a várandósok és kisgyermekek fogászati kérdéseiről és fogszabályozásról

Helyszín: József Attila-lakótelepi Védőnői Szolgálat, IX. Csengettyű u. 23.

10.00-12.00: „Várandósok és kisgyermekek fogászati kérdései és fogszabályozás” előadás és kötetlen beszélgetés 
(fogorvos, fogszabályozó szakorvos, klinikai fogászati higiénikus)

Kérjük, hogy a vizsgálatokra szíveskedjen elhozni TAJ kártyáját is, illetve a pajzsmirigy UH, a kardiológia, az angiológia, és reumatológia vizsgálatokhoz kérjen előzetesen háziorvosától beutalót, az esetleges további szakellátások igénybevétele érdekében.

A rendezvény Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának támogatásával valósul meg!

A szűrővizsgálatokon való részvétel érkezési sorrendben történik, nem szükséges előzetesen időpontot egyeztetnie. 
A szűrővizsgálatokkal kapcsolatban bővebb felvilágosításért hívja a 455-4570 telefonszámot.

A rendezvényen való részvétel ingyenes!

Reméljük, hogy minél többen tudnak részt venni, ezeken a szűrővizsgálatokon, hiszen az egészség megőrzése, a betegségek megelőzése, illetve korai felismerése nagyon fontos.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk. 
Tegyünk együtt az egészséges Ferencvárosért!

Budapest Főváros IX. Kerület
Ferencváros Önkormányzata

 

 
XIV. Nemzetközi késkiállítás a Lurdy házban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi késkiállítást és vásárt a Lurdy házban, szeptember 23-án és 24-én. A kiállítók között ott lesz a hazai késes szakma színe java, és néhány környékbeli ország is képviselteti magát.

A vásáron nem találkozhatunk ipari módszerekkel, sorozatgyártással készülő termékeket, szinte kivétel nélkül egyedi, kézműves darabokkal találkozhat az idelátogató. A kézi készítésen nemcsak az alkatrészek kézzel való kialakítását és összeszerelését kell érteni, hanem esetenként a kések és bicskák pengeanyagának az elkészítését is, hiszen sok mester saját maga kovácsolja a felhasznált acélt is. A szó szoros értelmében vett kézműves csodákat láthatunk.

A kiállítás törzsközönsége azokból a gyűjtőkből kerül ki, akik alig várják, hogy egymással és kedvenc mestereikkel találkozhassanak, de azoknak is érdemes kilátogatni, akik csak most ismerkednek a témával, mert a gyártók közül sokan ezekre a rendezvényekre időzítik egyedi termékeiket nagyobb számban kiállítani.

 

Nyitva : szombaton 10:00 - 18:00 óra, vasárnap 10:00 - 16:00 óra között.

Ferencváros, Könyves Kálmán krt. 12-14.

 

 
Ráday Korzó PDF Nyomtatás E-mail
Írta: tell.bill   

 

 

Közös kocogás; popup rádió; henteskritika élőben; kerekasztalok;krimiklub; koncertek; gyerektér; közös kenyér-és kalácssütés; romakép matiné; városi séták; vers és bor; kiállítások; divatbemutató; mobilapp-túra; hajvágás;nyelvórák; science shop; virágmesék; nyitott udvar és re-koncept.

Eddig már több mint 40 helyi kávézó, galéria, kis bolt, közösség csatlakozott a Ráday Korzó másfél napos eseményéhez programjaival, melyet szeptember 22-23-án rendeznek meg Ferencvárosban.  Az esemény 100%-ban civil összefogásból jön létre, ferencvárosi magánadományozók és vállalkozók támogatásából. A programok 90% -a ingyenes.

 

A törekvés az, hogy olyan programot kínáljanak, ami nem alkalmi élményt jelent pusztán, hanem ha tetszett, visszajárjanak a látogatók majd ezekre a helyekre.

A kétnapos rendezvény eseményei :

 

Szeptember 22. (péntek)

 

13.00

Bakáts téri hentes: Ebédeljünk hentesnél! Henteskritika élőben.

Bibliamúzeum: Dürer kiállítás, Ráadás, a Ráday Korzó idejére

16.00

Artemide Lámpa Stúdió: Human Lights

Copy Ráday: Tiétek a flaszter!

IF Kávézó: Rádió Ráday közösségi netrádiós adás a helyszíni popup stúdióból

17.00

Jutka Virág: Virágmesék

Két Egér Könyvesbolt: A Mitévő Ember és a sárkány – a Borsa Együttes élőzenés  interaktív mesejátéka

Tárt Kapu Galéria: Asztalos Levente versmondó performansza

18.00

Boldogasszony iskolanővérek: Legyünk boldogok!

BMC (Budapest Music Center - Mátyás u. 8.): Bolcsó Bálint, Kováts Gergő és Rubik Ernő koncertje

Budapesti Corvinus Egyetem: Corvinus-séta, Science Shop állomással

2B Galéria: Koncert – Somló Dávid – gitár, Tijana Stankovic – hegedű, ének , Tóth Miroslav – szaxofon

18.30

Gregersen Art Point: Belső-Ferencváros egyik leghíresebb bevándorlójának nyomában…

19.00

Manga Cowboy: A Ráday Korzó hivatalos megnyitója

ByArt Galéria : Performance

19.30

Manga Cowboy: Boomerang Baby – Marlene Dietrich ABC Fullajtár Andrea estje

20.00

Orfeusz Söröző: Keressük Belső-Ferencváros legjobb hangját!

20.30

Skandináv Ház: Ingyenes nyelvi próba-órák

21.00

BMC: Gereben Zita Quintett

 

 

 

Szeptember 23. (szombat)

 

7.30

Nándori Cukrászda:  Egész nap kedvezményes meglepetés-menük ferencvárosiaknak

8.00

Ferencvárosi Közösségi Alapítvány: Kocogjuk körbe Belső-Ferencvárost!

9.00

Jutka Virág: Virágmesék

I Love Hair: A hajvágás most gyerekjáték lesz! (09.00 – 13.00)

10.00

Butter Brothers: Közös kenyérsütés

Copy Ráday: Tiétek a flaszter

Goethe Intézet: Nem kunszt

Gregersen Art Point: Belső-Ferencváros egyik leghíresebb bevándorlójának nyomában…

Két Egér Könyvesbolt: Gyerekjóga

Kitchen Budapest: Fedezd fel a kerület rejtett kincseit a kiterjesztett valóságon keresztül!

Medence Csoport: Nyitott udvar közösségi bolhapiac

Bibliamúzeum: Dürer kiállítás, Ráadás, csak a Ráday Korzó idejére

Nándori Cukrászda: Ráday Korzó Blog,  LIVE

SOS Gyermekfalvak:  Sütivásár – SOS gyerekek és anyák receptjeivel és  gyerekfoglalkozások.

11.00

Art 9 Galéria: Tér és forma – Boros Tamás György kiállítása

DocuArt: Romakép Matiné

Két Egér Könyvesbolt: Színes Egér – alkotóműhely, vendégünk a Kisladik

Boldogasszony iskolanővérek: A nővérkert bemutatása, vezetett séta, találkozás és beszélgetés a nővérekkel.

Karaván Színház: Banyamesék gyerekeknek

12.00

Butter Brothers: Közös kalácssütés

Ráday Műemlékkönyvtár: Az irodalmi szalontól az irodalmi tejivóig

13.00

Ráday Műemlékkönyvtár: Berecz Ágnes: De mi köze a Ráday-családnak a Ferencvároshoz?

14.00

BMC: Wagner Társaság találkozó

2B Galéria: Belső-Ferencváros mit üzenne a világűrbe?

Butter Brothers: Közös kenyér-és kalácssütés

Bibliamúzeum: Mit üzen ma nekünk a Biblia?

15.00

Alkoss közösen a Tárt Kapu Galéria művészetterapeutáival

Art 9 Galéria: Mi a feladata és mik a lehetőségei ma a Ferencvárosi Képzőművészek Egyesületének?

Budapesti Corvinus Egyetem: Corvinus-séta, Science Shop állomással!

Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény: Séta az irodalmárok lakóhelyén

Ráday Műemlékkönyvtár: Jártak-e a Ráday könyvtárban a Pál utcai fiúk?

Két Egér Könyvesbolt: Zombik a szobámban – játékos, interaktív program gyerekeknek Lesi Zoltánnal, a Karton és Matild c. könyv szerzőjével

 

16.00

Bakáts téri templom: Ismerd meg a templomunkat, ismerd meg az orgonánkat!

Butter Brothers: Közös kenyérsütés

Orfeusz Söröző: Nemzetközi Orfeusz Nap

Púder Bárszínház: Handpan koncert a Púder teraszán

Jedermann Kávézó: Rezíliencia Enciklopédia

Ráday Műemlékkönyvtár: Váradi József, A fűvészkerti galeri c. könyvének bemutatása

17.00

Dúzsi Budapest: Bor, Babits, bringa

2B Galéria: Animációs és rövidfilmek

PH21 Galéria: Nemzeti Identitás – National Identity – a PHOTOCITIZENS projekt résztvevőinek szemével

Két Egér Könyvesbolt: Párhuzamos szövegek, avagy írók és a (nagy)város – beszélgetés és felolvasás Turbuly Lillával, Hidas Judittal és Gáspár-Singer Annával

Tárt Kapu Galéria: Beszélgetés Balassa Mária ferencvárosi art brut művésszel

18.00

Skandináv Ház: Skandináv Krimiklub

Inka Grill Bisztró: Latin-amerikai élő zene

19.30

Skandináv Ház: Meglepetés-film Skandináviából

Orfeusz Söröző: Colors of Infinity(Pop,rock,funky és chill- Gajdics Évi, Lánd Roland és Szabó Ákos)

20.00

IF Kávézó: Organism Hammond Trió

Manga Cowboy:  Rózsa György és Kerekes Aladár latin gitár duó

Soul Cafe: Kovács Linda és Bende Zsolt duó

21.00

BMC:  Swedish Jazz Night – Karlsson Trio and Malin Wättring 4 ( a koncertet ferencvárosiak 15%-kal olcsóbban látogathatják )

21.30

Orfeusz Söröző: Café Quartett (komolyzene, filmzene- Kalmár Péter, Kovács Gergő, Arató Zsuzsi)

22.30

Orfeusz Söröző: Sodor Fodor Balázs (akusztikus zene, szabad stílus)

 

 

(forrás : radaykorzo.hu)

 
VII. Édes Napok Budapest PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

A VII. Édes Napok Budapest csokoládé- és édességünnepet 2017. szeptember 15-17. között rendezik meg a Bazilika előtti Szent István téren.
Fővárosunk egyik legszebb terén találkozhatnak az ország legjobb cukrászdáival, csokoládé- és édességgyártóival. Napközben nagynevű séfek és cukrászok tartanak bemutatókat, esténként pedig jazz zene mellett, nemes borok és italok társaságában élvezhetik az élet édes napjait.
Ha már elég az édességekből, a Zrínyi utcában a legjobb streetfood ételek várják az odalátogatókat.

NYITVATARTÁS:
Péntek és szombat 10:00-23:00
vasárnap 10:00-20:00

2017. szeptember 15. péntek
14:00 – Hivatalos megnyitó
14:20 Kis Sándor –  Miele : Baba Rum levendula hab
15:00 Háfra Katalin: A Bolka macaron titka
16:00 Berta Gréta – Kempinski Hotel Corvinus Budapest : Tányérdesszert a szezámmag, a barack, a karamellás ropogós és az étcsokoládé ízkombinációval
17:00 Csáreczki Anikó – Société : A francia desszertek világa
Bemutatóján igazi francia desszert-különlegességek elkészítésébe nyerhetünk betekintést.
18:00 VinCE bor talk show Harmath Csabával: tokaji és más természetesen édes borokról
19:00 Nági Acoustic
20:30 Kamilka & Pesti Sikk

2017. szeptember 16. szombat
11:00 A Mantaro Café barista bemutatója
12:00 Szűcs Árpád -  Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest : Mandulás Panna Cotta Friss eperrel és Müzli ropogóssal, valamint a Klasszikus Dobos Torta
13:00 Kis Sándor –  Miele :  Mini pizza fekete szeder és brie sajt
14:00  Erős Antónia vezetésével hírességek, dietetikus és Varga Margit cukrász szedi ízekre a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Pöttyös Pannit.
15:00 Nábelek Zsófi – Mák Bistro : Tányérdesszertek tálalásának három állomása csokoládé mousse-szal.
16:00 Korponai Péter – Desszert.Neked : Sült mandula tarte vörösborban párolt körtével
17:00 Farkas Vilmos  -  „Tűzokádó sárkány” formatorta és airbrus bemutató
18:00 VinCE bor talk show Harmath Csabával:  erősített borok a világból
19:00 Mayer Fanni Acoustic
20:30 Hajdu Klára & Oláh Krisztián Duó
22:00  Cserpes Abigél Acoustic

2017. szeptember 17. vasárnap
12:00 A Rocket Ice fagyik folyékony nitrogén segítségével készülnek, nem előre, hanem frissen.
13:00 Tökéletes brownie liszt, cukor, tejtermékek, sőt sütés nélkül: A Naspolya Nassolda Rawnie-ja
14:00 Raj Ráchel tortadesign bemutató
15:00 László Péter – KIOSK Budapest : Darázsfészek vanília szósszal és fagylalttal
16:00 Magyarország Tortája 2017 : Balatoni Habos Mogyoró
17:00 Farkas Vilmos  – „Karamell bemutató” , látványos díszek karamellből
18:00 Steve Sam & Nagy Kristóf Bozont
19:00 Monarchia Vonósnégyes

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL