Ferencváros
Dec 18

BKK. Információ PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

A következő járat(ok) közlekedése építkezés miatt az alábbiak szerint módosul:

 

Június 17., szombat 4:00-tól - június 18., üzemzárásig :

A 4-es villamos Oktogon M és Újbuda-központ M között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

A 6-os villamos Oktogon M és Móricz Zsigmond körtér M között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak.

Napközben a villamosok 4-6 jelzéssel rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tértől az Oktogonig közlekednek. A 4-es és a 6-os jelzésű pótlóbuszok a Nyugati pályaudvar M és a Dél-budai végállomások között járnak, a körút mentén kijelölt megállókban állnak meg.

Éjszakánként (2017. június 17-27. kb. 00:00 - 04:00 között) a 6-os villamos helyett a teljes vonalon villamospótló busz közlekedik, mely a Margitszigetnél lévő megállót csak a Móricz Zsigmond körtér felé érinti.június 19., hétfő 4:00-tól - június 26., üzemzárásig:
4-es, 6-os villamos | autóbuszos pótlás (építkezés)


június 24., szombat 4:00-tól - június 25., üzemzárásig:
4-es, 6-os, 17-es villamos, 61-es pótlóbusz | autóbuszos pótlás, terelés (építkezés)


június 17., szombat 0:05-től - június 27., 04:00-ig:
6-os villamos | autóbuszos pótlás (építkezés)

 

(forrás : bkk.hu)

 
Mosoly Koncert ! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 


A magyar zenei élet meghatározó szereplőivel találkozhatunk május 4-én (csütörtökön)  az Erzsébet téren, 20.00 órai kezdettel, egy nagyszabású koncert keretében. A Mosoly Koncerten a 100 Tagú Cigányzenekar és a magyar popszakma legjava ötvözi zenei tudását egy különleges előadással. Az egyéni fellépéseket követően az est végén egy közös meglepetés produkcióval várják a közönséget a zenészek.

MEGÉRTENI. ELFOGADNI. SEGÍTENI. Ez a jelmondata az Út a Mosolyért Alapítvány által szervezett, adománygyűjtéssel egybekötött koncertnek, melynek fő célja, hogy felhívja a figyelmet az autizmus spektrum-zavarral élő gyermekek orvosi vizsgálatának és kezelésének nehézségeire. Az adománygyűjtés egy - a Közép-Európában is egyedülálló -, elkülönített és akadálymentesített autista ellátóközpont létrehozását segíti, amely megkönnyítené a Heim Pál Gyermekkórház autista spektrum-zavaros betegeinek hétköznapjait.
Fellépők: 100 tagú cigányzenekar, Szulák Andrea, Hevesi Tamás, Kasza Tibor, Závodi és Berkes Olivér, Király Viktor, Radics Gigi, Kollányi Zsuzsi, Vastag Csaba

Az eseményen a részvétel ingyenes.

A helyszínen lehetőség lesz adományokkal támogatni a Heim Pál Gyermekkórház vizsgálóközpontjának létrehozását.

Az Út a Mosolyért Alapítvány kezdeményezését támogató felajánlásokat a következő bankszámlaszámra tudják eljuttatni: 10918001-00000087- 36910019

Helyszín :  Akvárium Klub     1051 Budapest, V. kerület Erzsébet tér 14.

 

 

(forrás : utamosolyért.hu)

 
Változik a forgalmi rend az Üllői úton! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

Az M3 metró földalatti felújítási munkálatokhoz kapcsolódóan, új kanyarodó sávok kijelölését / kiépítését kezdik meg a felszínen.

Mire kell számítani?
Útszűkületre.

Mikortól kell számítani?
2017. február 22-től.

Meddig kell számítani?
Várhatóan március 15-ig.

Hol kell számítani?
Az Üllői úton, a Nagyvárad tér és Delej utca közötti szakaszon.

Melyik sávban kell számítani?
A belső forgalmi sávban.

Melyik irányban kell számítani?
Mindkét irányban.

Miért kell számítani?
Új kanyarodó sáv kiépítése miatt.

Minek a keretében kell számítani?
Az M3-as metróvonal felújítását előkészítő munkálatok keretében.

 

(forrás : index.hu)

 
Ismét jár a Fényvillamos PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   2016. decemberétől  2017. január 6-ig, (december 24. és 31. kivételével) minden nap 17:00 órától,  általában 21:00 óráig találkozhatunk az ünnepi járattal.

A normál díjszabással igénybe vehető Fényvillamos hetedik éve közlekedik a karácsonyi időszak alatt. Az UV nosztalgiavillamoson 3500 méternyi fényfüzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED világít, utasterében pedig ünnepi díszítés látható.

 

Leggyakrabban a 2-es villamos vonalán bukkan fel a fényárban úszó, különleges nosztalgiaszerelvény.

 

 

Egyes napokon a 4-es, a 14-es, a 19-es, a 47-es, az 50-es, az 56A és az 59-es villamos vonalán is végiggördül a kívül-belül feldíszített jármű.

(forrás : bkk.hu)

 

 

 
Pótlóbuszok a 2-es villamos vonalán PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

A 2016. december 3-4-i hétvégén a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Fővám tér M között viszi az utasokat, a Közvágóhíd H és a Fővám tér M között pedig villamospótló busz közlekedik, mert a Bakáts utcai gyalogos-átjáró közelében villamospálya-javítási munkákat végeznek.

 

A Közvágóhíd H felől a Fővám tér M felé tartó pótlóbusz a Kvassay Jenő út–Soroksári út–Boráros tér–Közraktár utca útvonalon halad, érintve az alábbi megállóhelyeket:

Közvágóhíd H (Kvassay Jenő út): a 179-es autóbusz megállóhelye,
Közvágóhíd H: a 23-as, a 23E, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
Millenniumi Kulturális Központ: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
Haller utca/Soroksári út: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
Boráros tér H: a 23-as és a 23E autóbusz leszállóhelye,
Zsil utca: a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
Fővám tér M: a 15-ös, a 115-ös, a 979-es a 979A autóbusz, valamint 83-as trolibusz megállóhelye.

A Fővám tér M felől a Közvágóhíd H felé tartó pótlóbusz a Sóház utca–Csarnok tér–Közraktár utca–Boráros tér–Soroksári út útvonalon halad, érintve az alábbi megállóhelyeket:

Fővám tér M: a 15-ös, a 115-ös, a 979-es, a 979A autóbusz, valamint a 83-as trolibusz megállóhelye,
Zsil utca: a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye,
Boráros tér H: a buszvégállomáson, a 15-ös busz végállomása után 30 méterrel,
Haller utca/Soroksári út: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
Millenniumi Kulturális Központ: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye,
Közvágóhíd H: a 23-as, az 54-es, az 55-ös, a 918-as, a 923-as, a 979-es és a 979A autóbusz megállóhelye.

 

(forrás: bkk.hu)

 

 

 
Forgalmi változás ! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

2016. április 23-án (szombaton) 15:00 és 22:00 óra között rendezik az I Bike Budapest kerékpáros felvonulást

Budapesten egyes fővárosi fő közlekedési útvonalak – többek között a Lánchíd, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér, a Pesti alsó és felső rakpart, az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Károly körút teljes, és a Margit híd részleges – lezárásával. A IX. kerületi Közraktár utcában induló, és a Margitszigeten véget érő rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. Aki a belvárosba tart, annak délután, illetve este érdemes a kötött pályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a négy metróvonal egyikét, vagy a 4-es, illetve a 6-os villamost választania.

A kerékpáros felvonulás résztvevői április 23-án (szombaton) 14:00 órától a IX. kerületi Közraktár utcában, a Fővám tér és a Bakáts utca között gyülekeznek. A biciklisek innen rajtolnak, a várható nagyszámú résztvevő miatt itt két-három órás forgalomkorlátozásra kell számítani.

A biciklis felvonulás útvonalán a keresztirányú forgalmat csak néhány percre korlátozzák majd, a kerékpárosok útvonalát ugyanakkor a közúti forgalom elől lezárják, és a forgalomkorlátozást a biciklisek elhaladása után szakaszosan oldják fel.

A felvonulás útvonala: Közraktár utca–Pesti alsó rakpart–Dráva utca (csak a menetirány szerinti oldal)–Dózsa György út (csak a menetirány szerinti oldal)–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út (csak a menetirány szerinti oldal)–Károly körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Astoria–Múzeum körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Üllői út (csak a menetirány szerinti oldal)–Ferenc körút (csak a menetirány szerinti oldal)–Petőfi híd (csak a menetirány szerinti oldal)–Műegyetem rakpart (csak a menetirány szerinti oldal)–Budai alsó rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Széchenyi lánchíd–Széchenyi István tér–Akadémia utca–Garibaldi utca–Nádor utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Honvéd utca–Markó utca–Széchényi rakpart–Jászai Mari tér–Margit híd (csak a menetirány szerinti oldal)–Margitsziget, Központi út.

A Margitszigetre a biciklisek várhatóan 16 és 19 óra között érkeznek meg.

(forrás : bkk)

 
Nyári időszámítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

Az esemény 2016 márciusában éppen Húsvétra esik, azaz Nagyszombat éjjelét követően kell megtörténnie  az óraátállításnak.
Tehát 2016. március 27-én, vasárnap hajnalban 2 óráról 3 órára kell állítani az időmérőket.

Aki az Európai Unióban épp ezekben az időszakokban adja utazásra a fejét, annak nem kell külön szabályokat figyelembe vennie: 1996 óta egységes az Unión belüli nyári és téli időszámítás szabályozása.

Sokak számára az óraátállítás akár 1-2 hétig tartó kellemetlen közérzettel, fejfájással, figyelmetlenséggel, csökkent koncentrálóképességgel jár, mivel az ember belső, biológiai óráját nem lehet egy pillanat alatt átállítani.

Az alvási ciklus is felborul, az ember este nem tud elaludni, reggel pedig kialvatlanul ébred. A tavaszi óraátállítás utáni három napban jelentősen megnövekszik az infarktusos esetek száma. Néhány napig (egyénenként változó) reggelente az a jellemző, hogy a melatonintermelés még nem állt át, a glükokortikoidszint is alacsony. A vércukorszint még az alvási időnek megfelelő, ami nem elég a nappali aktivitáshoz.

A csecsemők, a gyerekek és az idősek szervezete nehezebben alkalmazkodik az óraátállításhoz. Különösen megterhelő az évi kétszeri óraátállítás az alvászavarokkal küzdő és a szervi betegségekben szenvedő embereknek, amíg a belső és külső óra nem kerül összhangba.

Vigyázzunk magunkra !

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL