Ferencváros
Dec 18

Fejjel lefelé a hídról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

A tűzoltók mentettek meg szerda este egy embert, aki a Duna fölött lógott a Petőfi-hídról - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Este háromnegyed kilenckor érkezett a bejelentés a fővárosi katasztrófavédelem műveletirányítására, hogy egy ember lóg a Duna fölött a Petőfi-hídról. Több tűzoltóegységet, köztük vízi mentőjárműveket és búvárokat is a helyszínre riasztottak.

A mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a helyszínen pedig kiderült, hogy egy középkorú férfi lába beakadt a híd korlátjába, és ő olyan szerencsétlen mozdulatot tett, hogy utána fejjel lefelé lógott a hídról. A tűzoltók kötelekkel mentették meg: visszaemelték a hídra, majd átadták a mentőknek.

Az eset során senki sem sérült meg.

 

(forrás : origo.hu)

 
Baleset ! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

A Soroksári út és a Határ út kereszteződésében egy kisteherautó, egy személyautó és egy teherautó ütközött össze október első napján - adta hírül az MTI.

A balesetben négyen sérültek meg.

 

 

 

(forrás: hirado.hu, fotó: Mihádák Zoltán)

 
Speedmarathon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 24 órás összeurópai sebesség ellenőrzést – úgynevezett Speedmarathont – hajt végre, melyhez 20 tagállam csatlakozott.

A kijelölt időszakban, 2015. április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig, ténylegesen 24 óra időtartamban, a TISPOL tagállamok többségében ellenőrzik a közlekedők sebességét.

Hazánkban a rendelkezésre álló valamennyi változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont használatban lesz.

A 24 óra során a műszerek részére több ellenőrzési helyet jelölnek meg, egy helyszínen legfeljebb 4 órán keresztül ellenőriznek majd.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása.

Az eredeti német Blitzmarathon akcióhoz hasonlóan a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is be szeretné vonni. Így javaslatokat vár arra, hogy ezen időszakban hol kerüljön sor sebességellenőrzésre.

A javaslatokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. e-mailen keresztül, 2015. április 14-én 08.00 óráig várják.

Ezt követően a lakosság jelzései és a helyi adottságok, valamint a közlekedésrendészeti elemző munka ismeretében a megyei rendőr-főkapitányság jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat.

A javaslattevők közül az ellenőrzés bemutatására megyénként 10-10 főt a rendőrség meghív az ellenőrzések helyszínére.

A meghívottak e-mailben kapnak tájékoztatást a részletekről.

Az ellenőrzést követően a rendőrség az eredményekről közleményben tájékoztatja a nyilvánosságot.

 
Jelentős korlátozások hétfőn PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

Delegáció közlekedése miatt ideiglenes forgalomkorlátozások lesznek hétfőn Budapest több kerületében - közölte a rendőrség honlapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton Angela Merkel német kancellár budapesti látogatásával összefüggésben.

A közlemény szerint az I., V., VI., VII., VIII., IX. X., XVIII. és XIX. kerületben kell forgalomkorlátozásokra számítani, többek között a délelőtti órákban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérról a belvárosba tartó szakaszon, később az Alkotmány utcától a Várba tartó, illetve a Várból a Bródy Sándor utcába vezető útvonalon, valamint a kora esti órákban a Károly körúttól a reptérig tartó útvonalon.

Az érintett kerületekben már vasárnap reggel 6 órától hétfő este 20 óráig tilos megállni számos útszakaszon, a pontos helyszínekről a police.hu oldalon tájékozódhatnak az autósok. A megállási tilalommal érintett helyekről ebben az időszakban a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gépjárműveket elszállíttatja. A tulajdonosok, illetve az üzembentartók az elszállított autóikat a parkolási hely 500 méteres körzetén belül, vagy a Dózsa György út Verseny utca és Ifjúság utca közötti szakaszán találhatják.

Az elszállított járművekről a rendőrség a 06-1-267-4673 városi számon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-200-266 zöld számon ad tájékoztatást.

A rendőrség egyúttal az kéri, hogy hétfőn lehetőség szerint a tömegközlekedést válasszák az emberek.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészült a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár és az őt kísérő delegáció fogadására és biztosítására - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A TEK és az ORFK minden személy- és létesítményvédelmi intézkedést életbe léptetett, illetve a látogatás végéig fenntart, amely a biztonsági és szakmai protokoll szerint szükséges - írták, pontos részletek említése nélkül.

Hétfőn, a látogatás idején a védett személyek által igénybevett útvonalak mentén időleges terelésekre, illetve bizonyos területek és épületek vonatkozásában korlátozásokra vagy lezárásokra lehet számítani, amelyekről a hatóságok tájékoztatják a közvéleményt.

 

(forrás:napi.hu)

 
Megtámadták Nyéki Noémit PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   


A fiatal -24 éves- fitneszmodellre három férfi rontott rá, amikor egy a lakásához közeli boltból igyekezett hazafelé néhány nappal ezelőtt.

– Este rájöttem, hogy a hűtőm üres, ezért úgy döntöttem, gyorsan leszaladok a helyi közértbe – mesélte az előzményeket Noémi, aki a VIII. és a IX. kerület találkozásánál lakik. Amikor jöttem kifelé, elmentem három férfi mellett, akik füttyögettek, beszólogattak, trágár szavakkal illettek, de mentem tovább. Megpróbáltam sietni. Hirtelen rántást éreztem, az egyik megfogta a kapucnimat, és visszahúzott. A cuccaim szétrepültek, és már csak azt éreztem, hogy ütnek-vernek – idézte fel a sokkoló eseményeket a fiatal nő, akinek még most sincs fogalma róla, mit akarhattak tőle a támadói.

– Táska nem volt nálam, a pénzemet pedig a zsebembe tettem. Nem vettek el semmit. Nem tudom, mit akarhattak tőlem. Rettenetesen megijedtem – mondta Noémi, akit egy arra járó autó utasai mentettek meg.

– Az egész támadás hirtelen történt, pár másodpercnek éreztem az egészet. Aztán hirtelen egy kocsi megállt az út szélén, és egy férfi kikiabált belőle: „Takarodjatok, vagy hívom a rendőrséget!" Erre a támadóim elszaladtak.

 

 

(forrás:blikk.hu - 01.09.)

 
Hármas karambol a Határ úti felüljárón PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

Két személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött szombat este a Határ úti felüljárónál.

A balesetben egy ember súlyosan, öt könnyebben sérült meg – közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A baleset sérültjeiről a mentősök gondoskodtak, a tűzoltók áramtalanították a járműveket. Két járműből folyt az üzemanyag, a szivárgást is megszüntették – tette hozzá a szóvivő.

(forrás: v h.hu)

 
Tűz a szállodában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

Csütörtökön (05.01.) délelőtt gyulladt ki egy elektromos kapcsolószekrény a IX. kerületi Angyal utcában található szállodában.

Az alagsor megtelt füsttel, az oltás idejére kiürítették az épületet. Az elektromos tüzet eloltották, a tűzben nem sérült meg senki.

(forrás:  HavariaPress)

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL