Ferencváros
Dec 18

Budapest Napja PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

* Együtt a város, ünnepli apraja-nagyja! *

Egész napos, ingyenes gyermekprogramok, koncertek, aktív szórakozás kicsik, nagyok és az egész család számára. Ünnepeljük együtt Budapest - Buda, Pest és Óbuda egyesítésének - évfordulóját, vagyis a város szülinapját a Bálna Budapestben, november 19-én (vasárnap) 9:00 és 18:00 óra között.

Amivel várnak bennünket a Bálna Budapestben:

Koncertek és bábelőadás:

09:30-10:15 Huzella Péter

11:00-12:00 Szalóki Ági official

12:15-12:55 Kovácsovics Fruzsina

13:25-14:25 Nefelejcs Bábszínház

15:00-15:50 Farkasházi Réka és a Tintanyúl

16:10-17:00 Kolompos Együttes

 

Állandó programok és aktivitások az egész család számára:

- Egészséges Budapest - Minden, ami gasztro.

- Sportos Budapest - Bubizz és motorozz velünk.

- Kreatív Budapest - Kreatív kézműves foglalkozások a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria és a Cellux Csoport

- Tiszta Budapest - FKF kukásautó a helyszínen!

- Művész Budapest - Mézeskalács készítés és megannyi meglepetés...

- Csodás Budapest - Szeretlek Budapest! együttes játék

... és még ennél is több szuper aktivitás, játék és kézművesség egy helyen!

Az "állomásokon" a játékok sikeres teljesítése után minden résztvevő egy hűtő mágnes darabot és egy Budapest lufit kap ajándékba. Aki a hat állomáson sikeresen teljesít, egy nagy színes BUDAPEST sziluett hűtő mágnest állíthat össze magának! A játékok során Budapestről sok érdekességeket, információt tudhattok meg.

 

Házigazda: Acél Réka műsorvezető

A helyszínen megtalálható szolgáltatások:

Büfé, ruhatár, csomagmegörző, infopont, baba-mama szoba

Fontos: a Bálna Budapest mélygarázsa nem lesz megnyitva, ezért javasolják a környező utcák és parkolóházak igénybevételét, valamint a BKK  járatait !

A rendezvény Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával és a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. szervezésében valósul meg.

Gyermekbarát rendezvény

 

 

 

 

 

 
Nemzetközi Macskakiállítás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   A Macskamánia Egyesület FEDOR Nemzetközi Macskakiállítást rendez TICA  (amerikai ringes) és Tradicionális bírálattal 2017. november 18-án és 19-én Budapesten a Lurdy házban.

A kiállításon naponta több száz különleges macskát láthatunk. A macskák mellett törpe és óriásnyulak, vadászgörények, tengerimalacok, sünök és kisrágcsálók, valamint egzotikus állatok is részt vesznek a rendezvényen.

A gyermekeket természetesen külön programok is várják.

 

A táp és felszerelésgyártók is szép számmal képviseltetik magukat, akik óriási kedvezménnyel árusítják a termékeiket.
A közönség által legszebbnek ítélt cicák, külön díjazásban részesülnek.

Nyitva mindkét napon 10:00 és 18:00 óra között.

Belépőjegy csak a helyszínen váltható. Jelenleg kizárólag készpénzes jegyvásárlás lehetséges !

 

Lurdy ház - 1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14.    I. emelet, Rendezvényközpont

 

 
VI. Márton Napi Libafesztivál, PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

Márton, püspök szolgája.

Adjon Isten bort, búzát, bikessiget, lölkünknek üdvössiget!”

November 10 és 12. között kerül megrendezésre a Márton Napi Libafesztivál, a 2017-es évben Újbudán, az Allee melletti sétányon, ahol számos hagyományhoz illő program, tradicionális ételek, italok, és megannyi Márton napi különlegesség várja az érdeklődőket.

A legismertebb hagyomány, az ehhez a naphoz kötődő lakomáké. A hiedelem szerint ludat illik enni ezen a napon, mert, aki Márton-napján nem eszik libát, az majd egész évben éhezik.

A fesztivál első napján, azaz november 10. pénteken a rendezvény vendégeit, ingyenes, különleges Márton napi újbor koktél kóstolóval várják 15.00-17.00 óra között, letölthető kupon ellenében.

Az események folytatásában, november 11. (szombat) "Újbuda a kerület napja", melynek keretében "torkos szombatot" szerveznek és a vendégek több mint ötven,  Mártonnapi ételt és italt kóstolhatnak féláron.

Gyermek műsorokkal, libasimogatóval, kézműves foglalkozásokkal is készülnek a legkisebbek számára, ahol többek között elkészíthetik a kicsik saját töklámpásukat és lampionjukat.

A felnőttek megízlelhetik a magyar termelők zamatos itókáit, a legjobb újborokat, pálinkákat és kézműves söröket. A Márton Ünnepi Konyhájában pedig különleges, alkalomhoz illő ételeket kóstolhatnak.

Egy kis ízelítő az étkek kavalkádjából : libamáj, töltött libanyak, ludaskása, libamell és ropogós libacomb, frissen sült libatepertő, kacsakolbász, minifánk, pillecukros forró csoki, forró fahéjas almalé és hamisítatlan Márton napi burger. Lesz még faszénen sült óriás gesztenye és természetesen lesznek hideg elleni védőitalok, nem csak forró, de forralt itókák is.

A rendezvény ingyenesen látogatható. 
Szürkemarha Vigadalom PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

 Finom szürkemarha ételekkel, népzenei- és kulturális programokkal, hamisítatlan vidéki hangulattal, díjnyertes szürkemarhákkal, klasszikus finomságokkal és újragondolt ízekkel várják a látogatókat a VI. Szürkemarha Vigadalomra, 2017. október 20-22. között.

A budapesti Vajdahunyadvárhoz látogatók a legfinomabb szürkemarha ételekkel, klasszikus finomságokkal, újragondolt ízekkel, óriás bográccsal, több tonnás barbecue-val, valamint az ételekhez és a hangulathoz illő hazai borokkal, sörökkel és pálinkákkal találkozhatnak.

A VI. Szürkemarha Vigadalom színpadán, az Anonymus szobor mögött folyamatos népzenei- és kulturális programok zajlanak majd, melyeket állatsimogató, falusi udvar, kézműves programok és egy vidéki mesterségek udvara színesítenek.

A rendezvény területén megtekinthetőek lesznek díjnyertes szürkemarhák, valamint az állatokkal és tenyésztésükkel kapcsolatos bemutatók, interaktív kiállítások is, amelyek által betekinthetünk e gyönyörű állat múltjába és jelenébe, kipróbálhatjuk a legérdekesebb vidéki mesterségeket, népi játékokkal fűszerezve.

Péntek délután egy „média főzőversenyt” szerveznek, szombat délelőtt pedig a legjobb szürkemarha tenyésztők mérik össze főzőtudományukat.

A VI. Szürkemarha Vigadalom célja népszerűsíteni a „Magyar szürke szarvasmarhát” mint magyar fajtát, és mint Hungarikumot. Ez nem csak nemzeti büszkeségünk, mely máig élő hagyományunk is, melyhez kulturális, néprajzi gyökereink is kötődnek, hanem kiemelkedő nemzeti értékünk is. A magyar szürke szarvasmarha impozáns megjelenésével, szilaj természetével, nagy tűrőképességével a legismertebb őshonos haszonállatunk.

 

 
Tök és forralt bor fesztivál PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

 

A Ráday utca ( a Kálvin tér és a Bakáts tér között ) ismét megtelik zenével és kulturális eseményekkel, október 28-án.

A Ráday utca ünnepén sajátos séta útvonalat kínálnak a Belső Ferencvároson keresztül. Útközben a Gitár ünnep, a Terített asztalok látványosságain, a divatbemutatók programjain kell „átvágni”.

A programok ingyenesen látogathatók, október 28-án (szombaton) 16:00 és 22:00 óra között.

Várják a látogatókat a Ráday utcában egy forralt borra és az ügyes tökfaragókra meglepetés vár.

Az események keretében 16:00 órától számítanak a gyerkőcökre, akik a "Csokit vagy csalunk!" felkiáltással bedöngetik a kávéházak és éttermek kapuit.

Az éttermekben remek tökös ételekkel és italokkal, és élő zenével várnak mindenkit.

Programok:

Púder Bárszínház: Juhász Tomi Vaklárma (gitár-ének)
Juhász Tomi több mint 15 éve foglalkozik zenéléssel, az utóbbi időben leginkább a Davies Korner zenekar tagjaként, emellett pedig a Szegény anyám, ha látnám című könyv főszereplőjeként és társszerzőjeként lehetett hallani róla. Célja, hogy megmutassa, vakként is lehet teljes életet élni.
Mint fogalmaz, ez az egész ugyanannyira „csak” egy probléma, mint bármi más: okoz nehézségeket, de meg lehet vele birkózni, épp úgy, mint a szüleink elvesztésével, vagy a cukorbetegséggel. Tomi nemrég indította el Vaklárma nevű szólóprojektjét, amelynek Profil című bemutatkozó lemeze már meg is jelent.

Rombusz Terasz: Kiss Attila Trió (gitár-szaxofon-bőgő)
"A magyaros virtus és az amerikai iskola találkozása Kiss Attila zenekara… Az amerikai iskola jelen esetben annyit jelent, hogy több évig tanulta a gitározás fortélyait a tengerentúlon méghozzá olyan mesterektől, mint Joe Carter és Glenn Alexander.”

Trattoria Za-Za Étterem: Bossa Nova Duó (gitár-ének)
Az együttes összeállítása és az improvizált hangszeres szólók révén jelentõsen kötõdik az észak-amerikai jazz-ben meghonosodott elõadásmódhoz is. Mindezen hagyományokból építkezõ játékuk fókuszában az áll, hogy ez a zene alapvetõen dalok gyûjteménye, a gitár és az alkalmankénti énekszólók is stílusosan „bossanovásra” alakulnak.”

Soul Café: Kovács Linda -Bende Zsolt (gitár-ének)
Kovács Linda 2007-ben szerzett diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén, mint jazz-énekes, előadóművész-tanár. 2002 óta vezeti saját formációit, amely Quartet felállásban a modern mainstream jazzre épülő, kísérletező és egyedi hangvételű vokális műfajt képviseli. Saját generációjának kiemelkedő muzsikusaival, úgymint Lamm Dávid, Dés András, Szandai Mátyás, Hock Ernő, Sárvári Kovács Zsolt, Rácz Krisztián, Mihalik Ábel- rendszeresen játszottak Budapest klubjaiban és jelentősebb fesztiválokon.

Pink Cadillac: Django Duó (gitár)
Manga: Rózsa Gyuri- Karekes Aladár (latin gitár duó)

iF Café: Kaméleon Blues
Műfaját tekintve Jazz newjazz soul-funk-blues fúziója.

Claro Bisztó: Komjáti Áron trió
Komjáti Áron a Balázs Elemér Group gitárosa és több más zenekar szólistája.

 

 
Bandaloop a Kálvin téren PDF Nyomtatás E-mail
Írta: EdE   

Horizontálisból vertikálisba, avagy a tánc új perspektívája

Döntsük meg a színpadot 90 fokkal, és azonnal megnyílik a tánc új perspektívája. Ami eddig horizontális volt, egy csapásra vertikálissá válik. Táncosok a felhőkarcolók oldalán, az irodaházak üvegablakain, mélység és magasság között – az utcák, a közterek pedig nézőtérré válnak, új és termékeny nézőpontot adva a táncművészet befogadásához. A BANDALOOP egyesíti a dinamizmust a kecsességgel, a magával ragadót a félelmetessel. Égre emeli a tekintetet.

2017. október 20-án és 21-én a Kálvin téren, 17:00 órakor

Előadják:
Becca Dean, Melecio Estrella, Jessica McKee, Courtney Moreno, Roel Seeber, Jessica Swanson

 

 
XIV. Nemzetközi késkiállítás a Lurdy házban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi késkiállítást és vásárt a Lurdy házban, szeptember 23-án és 24-én. A kiállítók között ott lesz a hazai késes szakma színe java, és néhány környékbeli ország is képviselteti magát.

A vásáron nem találkozhatunk ipari módszerekkel, sorozatgyártással készülő termékeket, szinte kivétel nélkül egyedi, kézműves darabokkal találkozhat az idelátogató. A kézi készítésen nemcsak az alkatrészek kézzel való kialakítását és összeszerelését kell érteni, hanem esetenként a kések és bicskák pengeanyagának az elkészítését is, hiszen sok mester saját maga kovácsolja a felhasznált acélt is. A szó szoros értelmében vett kézműves csodákat láthatunk.

A kiállítás törzsközönsége azokból a gyűjtőkből kerül ki, akik alig várják, hogy egymással és kedvenc mestereikkel találkozhassanak, de azoknak is érdemes kilátogatni, akik csak most ismerkednek a témával, mert a gyártók közül sokan ezekre a rendezvényekre időzítik egyedi termékeiket nagyobb számban kiállítani.

 

Nyitva : szombaton 10:00 - 18:00 óra, vasárnap 10:00 - 16:00 óra között.

Ferencváros, Könyves Kálmán krt. 12-14.

 

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL