Ferencváros
Dec 18

XIV. Nemzetközi késkiállítás a Lurdy házban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi késkiállítást és vásárt a Lurdy házban, szeptember 23-án és 24-én. A kiállítók között ott lesz a hazai késes szakma színe java, és néhány környékbeli ország is képviselteti magát.

A vásáron nem találkozhatunk ipari módszerekkel, sorozatgyártással készülő termékeket, szinte kivétel nélkül egyedi, kézműves darabokkal találkozhat az idelátogató. A kézi készítésen nemcsak az alkatrészek kézzel való kialakítását és összeszerelését kell érteni, hanem esetenként a kések és bicskák pengeanyagának az elkészítését is, hiszen sok mester saját maga kovácsolja a felhasznált acélt is. A szó szoros értelmében vett kézműves csodákat láthatunk.

A kiállítás törzsközönsége azokból a gyűjtőkből kerül ki, akik alig várják, hogy egymással és kedvenc mestereikkel találkozhassanak, de azoknak is érdemes kilátogatni, akik csak most ismerkednek a témával, mert a gyártók közül sokan ezekre a rendezvényekre időzítik egyedi termékeiket nagyobb számban kiállítani.

 

Nyitva : szombaton 10:00 - 18:00 óra, vasárnap 10:00 - 16:00 óra között.

Ferencváros, Könyves Kálmán krt. 12-14.