Ferencváros
Dec 18

Lurdy Házi Ásvány Börze PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   A megszokott, kiállítókban gazdag Ásvány Börze és Geo Napok során – ahol 3000 m2-en válogathatunk ásványok, marokkövek és ékszerek között – most szélesebb körben is megismerkedhetünk a geológiával, június 9-e és 11-e között, a Lury Házban.

A rendezvényen most plusz 1000 m2-en izgalmas, szakmai jellegű programok várják a látogatókat, amiket természetesen a nem hozzáértők is ugyanúgy élvezhetnek. Lesznek ásványos kísérletek, mikroszkópos ásványvizsgálatok, előadások, illetve a kicsik egy játékos tanösvényen keresztül kerülhetnek közelebb Földünk rejtelmeihez. Továbbá az eseményen több földtani kutatóintézet, geo- és nemzeti park mutatkozik be, egyetemek képviseltetik magukat várva a legkülönfélébb kérdéseinket.

Mint ismeretes, 2017 a kvarc ásvány éve, ennek tiszteletére egy kvarckiállításon is részt vehetünk - a belépő tartalmazza a kiállítás megtekintését.

Programok:

- Geo Napok
- Interaktív földtudományos játszóházak és bemutatók (Sz-V)
– 3D vetítés barlangokról (Sz-V)
– Csillagszekér planetárium (Sz-V)
– Drágakő-határozás
– Aranymosás
– Kreatív gyermekfoglalkoztatók
– Bonsai kiállítás
- Kisállat-simogató
– Egészségsziget
– Ezoterikus szolgáltatások
– Előadások szombaton és vasárnap
- Játékos tanösvény a gyerekeknek: 17 állomással
A “tanösvényt” a Geológiai Napok programjai alkotják. Aki részt vesz az adott kiállító foglalkozásain, az pecsétet kap. Ha 7-et összegyűjt, ásványt kap ajándékba. 13 pecsétért még nagyobb és értékesebb ásvány boldog tulajdonosa lehet a résztvevő gyermek, miközben játszva szerezhet hasznos geológiai és földtani ismereteket.