Ferencváros
Dec 18

Pünkösdi Királyság a Tabánban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 


2017. június 5-én, Pünkösd hétfőjén a Pünkösdi Királyság újra megnyitja kapuit és egész napos ingyenes családi- és gyermekprogramokkal várja leendő lakóit és jövendőbeli uralkodóit, a Tabán Parkban és a Mesemúzeumban.

E jeles napon minden kicsiből lehet király vagy királynő. Reggel 9:00 órától a királyság utcáiban, játékos, kalandos, mókás próbatételeken bizonyíthatja a család apraja és nagyja, hogy jogosult az ünnepi trónra.

A zenétől, tánctól hangos vásári forgatagban megelevenednek az ősi szokások, előkerülnek a régi népi hagyományjátékok. Aki azonban csak mulatni vágyik, az sem jön hiába, hiszen a színpadon zenés, táncos és prózai produkciók követik egymást. A vidám hangulatért a Nefelejcs bábszínház, a Kolompos Együttes, Kovácsovics Fruzsina és a Muzsikás Együttes felelnek.

Ezeken felül póni lovaglás, körhinta, arcfestés és állatsimogató, garantálja, hogy egy feledhetetlen napot tölthessen együtt a család.

A szabadtéri tabáni mulatsággal párhuzamosan a közeli Mesemúzeumban a Tarisznyamesék és a Kerekégenjáró programok szórakoztatják a gyerekeket.

Egész napos programok:

Próbák utcáinak állomásai
Kézművesek utcája
Ízek utcája
Legapróbbak utcája

Pünkösdi piactér: állatsimogató, póni lovaglás, fakörhinta, arcfestés, tánc és mulatság...

10:00-10:40 - Folklór műsor
11.00-12:00 - Kolompos Együttes
13:00-14:00 - Nefelejcs Bábszínház
15:00-16:00 - Kovácsovics Fruzsina
18.00-19:00 - Muzsikás Együttes

Párhuzamos programok a Tabáni Mesemúzeumban:

11:00 - Tarisznyamesék - a Kompánia Színházi Társulattal
14:00 - Kerekégenjáró - zenés interaktív foglalkozás családoknak

 

 

 

A program a Főváros Önkormányzata támogatásával készült.