Ferencváros
Dec 18

Pünkösd a Vajdahunyadvárban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

 

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő, hagyományőrző " Miénk a vár " fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a magyar várakkal, kulturális és történelmi hagyományokkal június 3-a és 5-e között, a Vajdahunyadvárban. A családi szórakozást viselet- és fegyverbemutatók, felvonulások, íjászversenyek, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – teszik teljessé.

A Múzeum egyedi kiállítási ajánlatai, várak, múzeumok játékos ismeretterjesztő bemutatkozása, a Hadtörténeti Múzeum történeti kiállítása, várrekonstrukciók bemutatása,  országos baba és mackókiállítás, valamint játszóház és planetárium biztosítják a kellemes hangulatot. A vár előtti magyar és török tábor harcosai megküzdenek egymással.

A Nemzeti Kastélyprogramról és Nemzeti Várprogramról is többet tudhatnak meg az érdeklődők.

Az eseményen programokkal, turisztikai ajánlatokkal is bemutatkoznak további váraink és a váraknak otthont adó települések.

Ízelítő a programokból:

Tudáspróbák, makett készítés, óriás társasjáték, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, beöltözés, arcfestés, hátizsákos felfedező, tárlatvezetések, vártörténeti séta, rajzfilm készítés, planetárium, baba- és mackó kiállítás várja a családokat.

A színpadon történeti előadások, népzene, néptánc, régizene, bábszínház és más gyermekműsorok szórakoztatják majd a közönséget, valamint megelevenedik a Szigeti veszedelem és fellép Sasvári Sándor is.

A Magyar Honvédség technikai bemutatókat tart. A közönség naponta többször íjászbemutatót láthat.

A Vajdahunyadvár udvarán kézműves portékák vására, lovagi játék és gyermekjátszóház várja a közönséget.

És akkor még nem esett szó a 12. Kaland-vár Játékkiállítás és Vásár eseményeiről, ahova szintén érdemes ellátogatni !

 

 

Nyitvatartás: naponta 10.00-18.00

A látogatás díjmentes.