Ferencváros
Dec 18

Gourmet Fesztivál 2017. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Teller Béla   

A magyar gasztro-kultúra legmenőbb fesztiválja idén már túllép az ország határain és a legkiválóbb hazai éttermek mellett a régió legjobbjait is bemutatja.  Ott lesz a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a szlovén Hiša Franko étterem séfasszonya.

A Gourmet Fesztivál május 18-21. között a megszokott helyre, a Millenáris Parkba várja a kulináris élvezetek kedvelőit, ahol a rendkívül sokszínű étel- és italkínálat mellett, ezúttal két alapanyag kerül majd a figyelem középpontjába.

Az egy időben és egy helyen felsorakozó legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételei mellé a látogatók most is megkóstolhatják az ország legjobb borait, söreit, pálinkáit, és persze a kínálatból nem maradhatnak ki a legjobb cukrászdák, gourmet üzletek, sőt a kiemelkedő teljesítményt nyújtó street food-osok sem.

A több mint 100 kiállítót felvonultató esemény fókuszába idén két alapanyag kerül : a mangalicára és az eperre esett a zsűri választása, ezért az éttermekre jellemző specialitások mellett, most e két alapanyagból készítenek majd fogásokat  a sztárséfek.

Családi- és gyerekprogramok:

A Gourmet Fesztivál évről-évre igyekszik többet nyújtani a családdal és gyerekekkel érkezőknek. A fesztivál 14 éves korig továbbra is ingyenesen látogatható. Idén a gyerekek részére már külön helyszínnel is készülnek, ahol a játszótér mellett lesz a legkisebbeknek minden jóval felszerelt babakonyha, a nagyobbacskáknak pedig egész nap kézműves foglalkozás, sőt egy séf-suli is, ahol a Chefparade főzőiskola szakácsaival együtt főzhetnek a gyerekek. A menü idén nem is lehet más, mint ropogós mangalica falatkák saját készítésű mártogatóssal, valamint eperburger vanília habbal.

Nyitva tartás:
május 18., csütörtök: 17.00 - 23.00
május 19., péntek: 12.00 - 23.00
május 20., szombat: 12.00 - 23.00
május 21., vasárnap: 12.00 - 23.00

1024 Budapest, Kis Rókus u.